Català / Español  ·  TEL. 938 930 614 · EMAIL a8031599@xtec.cat
Català / Español  · 

Etapes

Salut i escola


CAPITÀ VITAMINES

 

El personatge va ser creat per l'Equip Territorial de Pediatria Alt Penedès-Garraf com a personatge principal del Programa INFADIMED. L'objectiu del programa és promocionar hàbits saludables i la dieta mediterrània.

El programa, amb el Capità Vitamines i els seus amics com a fil conductor, ajuda a conscienciar els infants i les seves famílies sobre la importància d'adquirir uns bons hàbits i una alimentació saludable. 

 

FRUITA I LLET A LES ESCOLES 

   

 

Més informació: Fruita i hortalisses a les escoles

Més informació: Llet a les escoles

 

TASTAOLLETES A P3En el conte, l'osset Tastaolletes viu una aventura i necessita l'ajuda dels animals del bosc per sortir-se'n. Durant la representació busca la complicitat dels nens i nenes de la classe, circumstància que els apropa a tastar diferents aliments que formen part del "banquet" final. En acabar es lliura una medalla que els acredita com a un/a Tastaolletes, una manera de valorar l'esforç que alguns nens i nenes fan per tastar els aliments.

 

CRIC I CROC A P4El Cric i el Croc són uns "bitxets" que trien les boques brutes de menjar i plenes de sucre per quedar-se a viure i construir casa seva, en una o diverses peces dentals (càries); es ressalta la importància de rentar-se les dents després de menjar així com disminuir aliments rics en sucre i deixar el seu consum per ocasions especial. S'ensenya, de manera pràctica, quins són els moviments correctes que s'han de fer amb el raspall per poder aconseguir una bona higiene bucal.

 

PETITS GURMETS A P5 


El taller es basa en la projecció de l'audiovisual "Els petits gurmets", on s'estableix un diàleg entre el personatge central, en Barretet i la seva àvia, encarregada d'explicar-li les normes d'higiene, ordre i seguretat que s'han de tenir en compte quan ens disposem a cuinar, així com el vocabulari bàsic que es farà servir per a l'elaboració dels nostres plats.

Al taller, els nenes i les nenes, en petits grups i vestits amb davantal i barret de cuiner, participen activament en la preparació del menjar i posen en pràctica tot el que han aprés anteriorment, elaboren 4 plats diferents: el tren xup-xup, la pinya súper-frutti, la cabana dels indis i el zoo de formatge.